Biomechanics MCQ With Answer Key

7
2577

BIOMECHANICS
MCQS
CH 1 TO 8

  1. Process of forming deductions is known as
    a) Inference.
    b) Statics
    c) Dynamics
    d) Biomechanics

2. Most human movement activities are categorized as
a) Linear motion
b) Angular motion
c) Rectilinear motion
d) Curvilinear motion
e) General motion

3. Flexion and extension occurs in which plane
a) Frontal
b) Sagittal
c) Transverse
d) Horizontal

4. Horizontal adduction and abduction occurs in which plane
a) Frontal
b) Sagittal
c) Transverse
d) Coronal

5. Resistance to action or to change is known as
a) Momentum
b) Inertia
c) Force
d) Work
e) Torque

  1. 6. _ is condition of reduced bone mineral density that predisposes individuals to fractures
    a) Osteoporosis
    b) Osteoarthritis
    c) Osteopenia
    d) Female athlete triad
  2. 7. Which of the following fractures is compete and involves fragments of the bone.
    a) Greenstick
    b) Transverse
    c) Oblique
    d) Comminuted
  3. 8. Progressive bone pathology associated with repeated loafing is known as
    a) Fracture
    b) Acute loading
    c) Repetitive loading
    d) Stress reaction
  4. 9. Apophysitis at the site of _ is known as Osgood disease
    a) Tibial Condyle
    b) Tibial tubercle
    c) Patellar tendon attachment
    d) Patellar ligament attachment
  5. 10. Mid Tibiofibular joint is an example of
    a) Synarthrosis
    b) Syndesmosis
    c) Amphiarthrosis
    d) Synchrondrosis
  6. 11. __ is an example of permitting non axial movements
    a) Gliding
    b) Hinge
    c) Pivot
    d) Ball and socket
    e) Saddle
  7. 12. Joint with unusually large motion is known as

a) Hypertrophy
b) Hyperplasia
c) Hypermobile
d) Atrophy

  1. 13.A series of quick bouncing type stretches is known as
    a) Active stretching
    b) Passive stretching
    c) Static stretching
    d) Ballistic stretching
  2. 14. _ is the ability of muscle to exert tension over time
    a) Muscle power
    b) Muscle strength
    c) Muscle work
    d) Muscle endurance
  3. 15. Acromiiclavicular joint is an example of
    a) Ball and socket joint
    b) Hinge joint
    c) Synarthrosis
    d) Diarthrodial joint
  4. 16. Normal carrying angle ranges from
    a) 5 to 10
    b) 5 to 15
    c) 10 to 15
    d) 15 to 20
  5. 17. __ distribute load at knee
    a) Patellar tendon
    b) Patellar ligament
    c) Cruciate ligament
    d) Meniscus
  6. 18. Which of the following muscle is known as Unlocker of knee

a) Hamstrings
b) Quadriceps
c) Biceps femoris
d) Popliteus

  1. 19. Carpals are an example of
    a) Long bone
    b) Short bone
    c) Irregular bone
    d) Flat bone
  2. 20. Most Epiphysis close at the age of
    a. 18
    b. 19
    c. 20
    d. 21
    e. 25

ANSWER KEY

Question no.
1. A
2. E
3. A
4. C
5. A
6. C
7. D
8. D
9. C
10. A
11. A
12. C
13. D
14. D
15. D
16. C
17. D
18. D
19. B
20. A
(Visited 1,739 times, 1 visits today)

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here